Markkinoinnin vuokrajohtaja on yrityksen täysivaltainen työntekijä, mutta ei ole palkkasuhteessa, eikä yleensä kokoaikainen.

Vuokrajohtajaa voit käyttää

 • Markkinoinnin ulkoistukseen silloin kun yrityksessä ei ole markkinointipäällikköä. Tällöin vuokrajohtaja istuu yrityksen tiloissa määrättyinä päivinä ja työskentelee siellä kuin muutkin työntekijät. Hän käyttää yrityksen resursseja esimerkiksi ostakseen palveluita muilta ulkopuolisilta toimittajilta.
 • Lisäavuksi kun markkinointipäälliköllä on liikaa tekemistä. Yleensä tässä kohtaa vuokrajohtajan titteli on esimerkiksi Digital Marketing Manager ja hän avustaa varsinaista Marketing Manageria tai Marketing Directoria. Tämä voi olla myös erillinen konsulttiprojekti esimerkiksi uuden verkkosivuston pystyttämisessä tai vaikka sähköpostimarkkinoinnin käyttöönotossa.
 • Mentoriksi kun markkinointia hoitaa kokemattomampi henkilö. Tällöin vuokrajohtaja on ikään kuin kummi, jonka kanssa etsitään yritykselle sopivat kehitysalueet ja suunnitellaan keinot niiden toteuttamiseen. Markkinointikummi tapaa mentoroitavaa säännöllisesti, osallistuu osaan yrityksen tai yhteistyökumppaneiden kokouksista ja on saavutettavissa lähes reaaliaikaisesti
 • Markkinoinnin strategiseen johtamiseen kun markkinoinnin taktiikkaa suorittaa kokemattomampi tiimi tai henkilö. Tällöin vuokrajohtaja varmistaa toimitusjohtajan tai johtoryhmän kanssa markkinointistrategian oikeellisuuden ja ohjaa markkinoinnin resursseja ja tekemistä strategian toteuttamiseksi.

Titteleillä ei oikeasti ole merkitystä, mutta niillä voi vähän paremmin hahmottaa kontekstia ja keskustella siitä


Boss Marketing tips


VUOKRAJOHTAJA vs MARKKINOINTITOIMISTO

Vuokrajohtaja on puskuri yrityksen ja markkinointitoimistojen välissä. Se tuottaa perustoiminnot sekä strategian ja tarvittaessa ostaa erikoisosaamisen luottamiltaan erikoistoimistoilta.

Vuokrajohtaja ei ole palkkasoturi, vaan uskonsoturi

Boss Marketing ottaa kerrallaan vain 3-6 asiakasyritystä, joiden arvojen on oltava yhdenmukaiset. Kaikki asiakasyritykset keskenään hyötyvät yhteisestä kokemusrajapinnasta, lojaliteetti ja salassapitosäännökset huomioiden.

Aloita markkinoinnin vuokrajohtajan käyttäminen

 • Esimerkkejä hinnoista (alv 0)
  • konsultointipäivän hinta 1 300 €
  • 6-24kk yhteistyö alkaen 2 500 €/kk
 • Varaa kalenterista ilmainen 15 minuuttia, jonka aikana täsmennetään yrityksen tilanne ja oikea tarve, sekä valitaan haluttaessa ajankohta varsinaiselle neuvottelutapaamiselle
  • Kalenterivaraus ei velvoita mihinkään: Kaikki neuvot mitä saat puhelun aikana on sinun käytettävissäsi veloituksetta!

[thrive_link color=’blue’ link=’https://drift.me/jarno/meeting’ target=’_self’ size=’medium’ align=”]Avaa kalenteri[/thrive_link]