Vain dinosaurukset menehtyvät asteroidiin

Vain dinosaurukset menehtyvät asteroidiin

Maassamme on ollut koronavirusta nyt noin kaksi kuukautta ja poikkeavia järjestelyitä noin kuukauden. Joko alkaa tulla tsemppiviestit korvista? Tästä selvitään, pimpeli pom, ja samaa rataa, pandempia jatkuu vaan.

Valitettavasti kaikki ei selviä.

Onneksi hyvin harva menehtyy itse virukseen, mutta joidenkin sielu menehtyy jälkitautiin. Nekin, jotka selviävät omasta jälkitaudistaan, ovat riskissä menettää sielunsa vapauden toisten ihmisten jälkitautien komplikaatioihin.

Kuukaudessa sokaisevimman paniikin aika pitäisi alkaa olla ohitse. Toivottavasti olet sinä aikana onnistunut tekemään niitä välttämättömiä toimenpiteitä, jotka ovat tarpeen.

On tehty lomautuksia, neuvoteltu maksujärjestelyjä, korotettu luottorajaa ja pienennetty kiinteitä kustannuksia.

Mutta älä tee niitä liian pitkään, sillä ihan kohta – tai jo nyt – on paras hetki tehdä niitä toimenpiteitä, jotka ovat mahdollisia.

Olen aikaisemmin kirjoittanut, että muuttumaton yritys lakkaa olemasta viimeistään 40 vuoden kuluttua. Nykyään aikajänne on nopeampi ilman koronaakin. Et todennäköisesti pysty nimeämään yhtään yritystä, joka toimii täsmälleen samoin, kuin vuonna 1980. On ollut oltava jonkinlainen tuoteuutuus, toimintatapamuutos tai erilainen strategia.

Yrityksesi tai osastosi siinä pitää joka tapauksessa muuttua joskus, koska maailma muuttuu hiljakseen sen alla. Maa kohoaa tai merenpinta laskee.

Mutta nyt on käynnissä valtaisa tulivuorenpurkaus, missä sulaa magmaa valuu sisälle ovista ja ikkunoista.

Sitten kun laava joskus lopulta hidastuu, jähmettyy ja kylmenee, on rinne aivan eri näköinen. Enää ei päde vanhat kartat, eikä humise metsä. Mutta jossain siellä silti solisee puro, ja puron reunamilta nousee uudet taimet.

Usko pois.

Osalle tämä onnettomuus luo paremman elämän

Se koskee niitä, jotka oppivat organisoimaan työnsä niin, että se maksaa vähemmän. Se koskee niitä, jotka pystyvät pienemmässä ajassa tuottamaan enemmän.

Koskeeko se sinua?

Markkinat ovat sokissa, ihmiset ovat sokissa.

Me kaikki opettelemme erilaisia tapoja tehdä ja toimia. Samalla opettelemme erilaisia tapoja ajatella.

Ajattelu ohjaa tekemistä.

Kun rajoitukset joskus poistetaan, toimimme eri tavoin. Arvostamme asioita eri painotuksilla. Olemme tottuneet tekemään asioita myös toisella tavalla.

Kun portit avataan, ne juoksevat joilla on jo vauhti päällä. Ne juoksevat pisimmällä, jotka ovat jo livahtaneet etumatkalle. Lähitulevaisuudessamme on uusi preeria valloitettavana.

Kun ensin on tehty kaikki tarpeellinen ja sitten kaikki mahdollinen, huomataan että myös mahdoton on saavutettu.

”Today is going to be a changing day of your life”

Älä jää sokkiin odottamaan, että milloin saa taas mainostaa. Tee pirusti myyräntyötä päästäksesi porttien alta etumatkalle. Tee sitä juuri nyt, sillä juuri nyt on etumatkan aika.

Digitalisoi sitä mikä on mahdollista. Yritä muuttaa sitäkin, mikä tuntuu epätodennäköiseltä.

Jos olet aina ennen ajanut asiakkaan luo, mieti miten se onnistuu ilman ajamista.

Jos asiakkaat saapuvat laumoina luoksesi, miten se onnistuu ilman laumoja.

Järjestele, yhdistele tai erottele asiakkaitasi. Palvele heitä erilaisissa kokoonpanoissa, kuin ennen. Palvele heitä eri paikassa kuin ennen.

Sillä juuri nyt on muutoksen aika.

Ei enää myöhemmin, kun paine on tasaantunut.

Vain dinosaurukset menehtyy asteroidiin.

Jos tarvitset apua ideointiin, tiedät mistä sitä saa.

Valmis?

Kerro mitä liiketoimintasi tarvitsee

Epäilyttääkö? Tilaa uutiskirje