Dropbox huolehtii käyttäjistään isoveljen lailla

Dropbox huolehtii käyttäjistään isoveljen lailla

Minulla on käytössä Dropbox. Ei niinkään tiedostojen varmuuskopioiksi tai edes varsinaisesti pilvikovalevyksi vaan enemmänkin keinona siirtää tiedostoja eri laitteiden välillä. Dropboxin kansio on käytössä niin läppärillä, iPadilla kuin iPhonellakin.

Tuntuu siltä, että puhelimella otetut valokuvat on helpompi kopioida tietokoneelle Dropboxin kuin iCloudin kautta. Samoin jonkin PDF-tiedoston katsominen puhelimella on yksinkertaisesti helpointa Dropboxin kautta.

Dropboxin oma selainkäyttöliittymä on kuitenkin niin huteran oloinen, etten ole juuri koskaan käyttänyt sitä. Pointti onkin siinä, kuinka helposti järjestelmä on käytettävissä itse laitteen kautta. Jopa niin helposti, että välillä sitä unohtaa käyttävänsä järjestelmää ollenkaan.

Mitä tehdä kun Dropboxin rajat tulevat vastaan?

Olen tässä viime aikoina kuitenkin saanut ohjelmalta ilmoituksen, että Dropboxin levytila on melkein kokonaan käytössä. Sekä ystävällisen tarjouksen ostaa lisää levytilaa. Siihen minä kuitenkin olen liian pihi.

Suurimman osan Dropboxin levytilasta vie puhelimen kuvat. Ja kuinka ollakaan, myös puhelin on liian täynnä käyttöjärjestelmän päivittämiseen. Puhelimen ahtauteen Dropboxinkaan laajennus riitä. Läppärin kovalevyllä (tai oikeastaan siinähän on SSD-muisti) tilaa kuitenkin riittää.

Päätin siis siivota tuhatkunta tarpeetonta valokuva- ja videotiedostoa noin viiden gigan edestä ensin pois puhelimestani. Arkistoin sitten tietokoneen levyllä edellisvuotiset valokuvat toiseen hakemistoon pois Dropbox-avaruudesta. Se mitä tapahtui seuraavaksi, onkin jännä juttu.

Dropbox lähestyi minua sähköpostilla

Tämä tapahtui noin viisi tuntia siivousurakan jälkeen. Viestin mukaan he olivat huomanneet minun deletoineen huomattavan määrän tiedostoja. Jos haluaisin, ne olisi edelleen mahdollista palauttaa 30 päivän sisällä Dropboxin omasta roskakorista.

Osa ihmisistä voisi pitää tätä isoveljellisenä yksityisyydenloukkauksena. Minä taas pidän tätä hyvänä palveluna.

Entä jos minulla olisikin käynyt vain jokin vahinko, minkä seurauksena kolmen vuoden valokuvat olisivat hävinneet?

Sinne olisivat kadonneet uusioperheen vanhojen lasten ensimmäiset yhteiset hetken kesämökin perunateatterissa, uuden lapsen syntymävideot, koko perheen yhteinen eläintarhareissu ja lukemattomat arjen mikrohölmöilyt.

On tietysti totta, että roskakorihan se on läppärissäkin. Ja on hieman pelottavaa arvioida mitä niille nyt ”deletoiduille” kuville oikeasti tapahtuu 30 päivän jälkeen Dropboxin palvelimilla.

Minä valitsen olla pelkäämättä ja jatkan entistä tyytyväisempänä Dropboxaajana.

Jos haluat auttaa minua kasvattamaan Dropbox-tilini kokoa, rekisteröi omasi tämän referral-linkin kautta: https://db.tt/3kbuYV47 Ilmaista tiliä näet voi laajentaa aina 16 gigaan asti esimerkiksi kutsumalla palveluun lisää jäseniä.

Bonus: Ja nyt kun tiedät että Dropboxilla on 30 päivän roskakori voit tarvittaessa huoletta jonglöörata tiedostoja eestaas varsinaisen tallennustilan ja lisäpuskurin välillä.