Vain dinosaurukset menehtyvät asteroidiin

Maassamme on ollut koronavirusta nyt noin kaksi kuukautta ja poikkeavia järjestelyitä noin kuukauden. Joko alkaa tulla tsemppiviestit korvista? Tästä selvitään, pimpeli pom, ja samaa rataa, pandempia jatkuu vaan.

Valitettavasti kaikki ei selviä. Lue lisää

Valitse markkinoinnin pelikenttä markkinoinnin strategian voimalukujen avulla

Jos markkinoinnin suunnittelu alkaa Facebook-kampanjan ideoinnilla, ollaan ohitettu tosi monta pysäkkiä matkalla Tarkoitushakuiseen markkinointiin. Ei tarvita edes digistrategiaa, vaan digiä hyödyntävä markkinointistrategia.

Ennen kuin tehdään yhtään mitään, missä sormet likastuu, pitää valita mitä tekee. Ihan lyhyenkin suunnittelun jälkeen on useimmiten aina todella paljon fiksumpi. Ja liian pitkän suunnittelun jälkeen ei välttämättä ole yhtään sen enempää fiksumpi.

Lue lisää

Chat = Digital First Impression Officer

Chat-palvelu hankitaan yritykselle edelleen usein teknologiana, eikä liiketoimintahankkeena. Palveluksi valitaan joko halvin tai mahdollisesti paikallisin. Operointitehtävä annetaan jonkun sivutyöksi, tai se ostetaan palveluna ulkopuolelta.

Kulut pysyvät kurissa, mutta tuottohorisontti on musta.

Lue lisää

Sinulla on todennäköisesti liikaa Google Analytics -goaleja

Osa Google Analytics -asennuksista on edelleen ilman goaleja eli tavoitteita tai konversioita. Melkein yhtä useassa niitä on ihan liikaa, koska asennusta ei ole tehty bisnestä vaan tekniikkaa varten. Useimmissa tapauksissa sopiva määrä konversiopisteitä on alle kolme.

Lue lisää

UTM-parametrit käytännössä: case Mammuttimarkkinat

Google Analytics kertoo liikenteen määrän, mutta ei juurikaan tietoa siitä, mistä liikenne tulee. UTM-parametrit on keino korvamerkitä sisääntuleva liikenne ja seurata sitä aina konversioon asti. Näin saat paremman käsityksen

  • toimiiko Facebook paremmin kuin Google Ads
  • toimiiko Mainos 1 paremmin kuin Mainos 2
  • toimiiko Kampanja A paremmin kuin Kampanja B

Google Analytics osaa lukea UTM-parametrit automaattisesti ja sijoittaa niistä tulevan liikenteen Kampanjat-välilehden (Campaigns) raportteihin.

Lue lisää

Miksi digimarkkinointi pitäisi ulkoistaa: 5 syytä

Startuppien pitäisi ulkoistaa digimarkkinointi. Itsehän laajennan samaan sääntöön startupit kaikkiin yrityksiin ja digimarkkinoinnin kaikkeen markkinointiin, kunhan ymmärtää tietyt lainalaisuudet.

Vaikka yrityksesi olisi 40 vuoden ikäinen perheyritys, voit ajatella sitä startupiksi, jos se ei ole vielä ottanut riittävän hyvin käyttöön digimarkkinoinnin tarkoitusta ja työkaluvalikoimaa. Niin kauan kuin yrityksen verkkosivustolla ei kuukaudessa synny reilusti yli 5 000 vierailua, kannattaa olla hyvin nöyrä vaikka yritys olisi minkä ikäinen.

Ehkä emme kutsukaan sitä startupiksi vaan growupiksi.

Lue lisää

Huono onboarding on hukattu mahdollisuus asiakaskokemuksen kasvattamiseksi ja lisämyynnin tekemiseksi

Suomalaiset yritykset ovat mestareita piilottamaan verkkosivustoltaan tuotteen hinnan, myymään lisähinnalla koulutuksia tuotteensa käyttämiseen ja jättämään asiakkaat sen jälkeen yksin tuotteen kanssa. Lyhyesti sanottuna tuotteen ostaminen on niin monimutkaista, ettei yrityksellä enää riitä resursseja lisäpalveluun. Paitsi tietysti lisämaksusta.

Rahat pois ja rappuun.

Lue lisää

Seuraa sivustosi kävijöitä tunti- tai päivätasolla

Perusmuodossaan Google Analytics seuraa käyttäjien sivulatauksia ja esittelee niiden kokonaismääriä halutulta aikajaksolta jaoteltuna jonkin ensisijaisen mittasuhteen (primary dimension) avulla. Yleensä tässä tarkastellaan eri kanavien tai kampanjoiden synnyttämän liikenteen ja konversioiden määrää.

Muokatuilla raporteille (custom reports) voi kuitenkin tarkastella sivustonsa käyttämistä esimerkiksi vuorokaudenajan tai viikonpäivän mukaan. Näiden raporttien avulla on helpompi lähteä tavoittelemaan parasta ajankohtaa sähköpostimarkkinoinnilleen.

Lue lisää

Tapahtuman markkinointi digimarkkinoinnin casena

Sanakirjassa kampanja tarkoittaa yhteiseen päämäärään tähtääviä yksittäisten toimenpiteiden sarjaa. Tapahtuma ja erityisesti sen markkinointi on mitä suurimmassa määrin kampanja.

Kampanjaa tulee kohdella, suunnitella ja toteuttaa kokonaisuutena.

Kaikki yksittäiset markkinointitoimenpiteet eivät palvele pelkästään tapahtumaa, vaan myös toisiaan.

Lue lisää

Mistä digimarkkinoinnin hinta koostuu?

Miten digimarkkinoinnin mediabudjetti tai kulu muodostuu

Perinteisessä tv-mainonnassa haluttu mediabudjetin suuruus määrittelee kuinka monta kertaa mainos näytetään. Tämän perusteella lasketaan arvio siitä, kuinka paljon mainoksella olisi voinut olla katsojia.

Digimarkkinoinnissa kustannus rakentuu ensin kontaktihinnasta ja katsojien määrästä, jotka kumpikin ovat todellisia kustannuksia. Näiden perusteella lasketaan kokonainen mediakustannus.

Mitä enemmän haluaa näkyä, sitä enemmän syntyy kuluja.

Digimarkkinoinnin mediabudjetti eli mainosmedian tai mainosalustan veloittama korvaus mainosten näyttämisestä voi perustua näyttöön, klikkaukseen tai konversion hankintahintaan. Lue lisää